Omtaler

Fra Lagendalsposten 

Livsglede

Fra Lagendalsåposten 28.09.2018.

Livsglede

Fra Lagendalsåposten 19.09.2018.

Livsglede

Fra Lagendalsåposten 06.03.2018.

Livsglede

Dette er LABRO ARTs tale av nestleder Johan Jarnæs på årsmøtet 1. Mars 2018, og deretter avduking av gaven « Livsgleden» malt av Oddvind Ørbeck.

Livsglede
Kjære Arne
 
Som initiativtaker til, og ildsjel i Labro Arts kunstaftener, ønsker vi i styret å markere på en særlig måte hvor stor pris vi setter på deg og den innsats du har gjort gjennom dine mange år med kunstforedrag, til glede for folk i Kongsberg. At folk har satt pris på din kunstformidling og det miljøet og den gode stemning du har skapt i trivelige Labrostua, viser seg ved de de godt besøkte foredrag og mange trofaste tilhørere som kommer igjen. Du har vært en en uforlignelig formidler av høydepunkter i malerkunstens historie. Da får jeg si at - de som finner vakre betydninger i vakre ting, er de kultiverte. For dem er det håp. De er de utvalgte for hvem vakre ting bare betyr skjønnhet. Vel, det er egentlig Oscar Wilde som har sagt disse kloke ord.
 
I entreen i Labrostua, det som er blitt din Hall of Fame, Arne, står din historie som foredragsholder å lese i de mange flotte og smakfulle plakater. De vitner om en bredde i kunnskaper og formidling, som kunne være en professor i kunsthistorie verdig. Nå vil du vel kanskje protestere og innvende at dette blir vel mye skryt og for mye av det gode, men jeg får bare snakke for meg selv, og personlig synes jeg at for mye av det gode er herlig. Og, for å snakke litt alvor, det er for deg faktisk vel fortjent. Du har lagt ned umåtelig mye arbeid, tid og krefter i dine kunstforedrag, og de har gledet mange.
 
For dette har vi i Labro Arts styre etter lange og nøye overveielser, til dels under vaklen og tvil, kommet til at du fortjener en meget høythengende pris, det er faktisk bare to i hele verden, som er innehavere av denne prisen. Og nå er du den tredje som er funnet verdig: Æresmedlemsskap i Labro Art og Labro Arts ærespris. Jeg vet at dette kommer som et sjokk for deg, Arne, men ikke desto mindre, er det en glede for oss i styret å kunne tildele deg en vel fortjent gave, en gave som står i stil til hele din personlighet og ditt gode og smittende humør. Som Oscar Wilde sa det. «Hvem ville ikke være lykkelig med frihet, bøker, blomster og månen,» men for at din lykke nå skal bli fullkommen, Arne, mangler bare denne ene, lille ting: «Livsglede!» Gratulerer, Arne! 
Og hjertelig til lykke fra oss alle sammen!

Fra Lågendalsåposten 29.11.2017

Livsglede

Fra Lågendalsposten 10.10.2017

Lassem Laagendal

Fra Lågendalsposten 12.09.2017

Lassem Laagendal

Fra Lågendalsposten03.08.2017

Lassem Laagendal

Fra Lågendalsposten 22.07.2017

Lassem Laagendal

Fra Lågendalsposten 18.05.2017

Lassem Laagendal

Fra Lågendalsposten 19.04.2017